Storskrald

Bestil afhentning af storskrald

Bestil afhentning af miljøkasse

JA TAK TIL

Stort pap (slået sammen, bundtet og håndterbart)

Tæpper (skal skæres op og maks. være 1x1 meter)

Hårde hvidevarer (skal være tømt for madvarer)

Elektronik (gælder ikke elpærer og lysstofrør)

Jern og metal (for eksempel cykler, barnevogne og stort indbo)

Plast (blød og hård plast skal være adskilt)

Møbler (dog ikke glasborde og skabe med glaslåger)

Keramik og porcelæn

Tekstiler

Flamingo (for eksempel fra emballage og kassefyld)

Paller (dog ikke tilhørende "tårn" fra for eksempel brænde)

NEJ TAK TIL

Farligt affald (for eksempel olie, medicin, batterier og kemikalier)

Byggeaffald (for eksempel gulvbrædder, døre, vinduer, hegn, fliser, indbygningsskabe og flamingoisolering)

Sanitet (for eksempel toilet, badekar, håndvaske og køkkenskabe)

Dæk og andre bildele

Flasker og glas

Småt og stort brændbart (for eksempel sække med blandet affald, ringbind, videobånd og parasoller)

Erhvervsaffald (for eksempel wrap, byggeaffald og isolering)

Klaver

Brændeovn

Træ

Big bags

Husk at:

  • Hver affaldstype skal stå tydeligt adskilt.
  • Du kan aflevere 12 enheder til storskrald pr. gang. En enhed svarer til for eksempel ét møbel, én sæk, én miljøkasse eller ét bundt pap. Hvis du har mere en 12 enheder, kan du bestille afhentning af storskrald til næste gang, som er om 14 dage.
  • Pap må ikke være i klare sække, men skal bundtes med snor. Dit pap skal være rent og må ikke have været i kontakt med for eksempel madaffald.
  • Du skal bundte mindre dele med holdbart snor eller lægge det i klare plastsække.
  • Husk at sætte en seddel med “storskrald” på genstande, hvor skraldemanden kan komme i tvivl – for eksempel på cykler og barnevogne.
  • Storskraldet skal kunne håndteres og bæres af to skraldemænd.

Placering af storskrald

Storskraldet skal sættes frem inden klokken 7 på afhentningsdagen. Dit storskrald skal være placeret på egen grund ved skel mod vej, så det er let tilgængeligt for afhentning. Du kan ved at klikke her læse mere om reglerne for placering af storskrald.

Storskraldet skal stå adskilt i de forskellige typer affald og må ikke stables i store bunker med blandet affald. Se eksempel på placering af storskrald herunder:

Storskraldet må ikke sættes som på nedenstående billeder:

Sådan bestiller du storskrald

Du har mulighed for at få hentet storskrald hver 14. dag med tilmelding. Bestil afhentning af storskrald ved at klikke her

Husk at bestille afhentning senest tre hverdage i forvejen
Storskraldsordningen er en obligatorisk ordning, og du er derfor automatisk tilmeldt storskrald. 

Husk at du skal bestille afhentning, hvis du vil have hentet storskrald i de uger, hvor skraldebilen kommer i dit område. Du skal bestille afhentning senest 3 hverdage i forvejen. Det vil sige, at hvis du skal have hentet storskrald mandag, så skal bestillingen senest være registreret onsdag ugen før. På denne måde kan vognmanden planlægge ruten, så kørslen bliver så effektiv som muligt.

Hvis du har tilføjelser til ordren, kan dette tilføjes senest tre hverdage før afhentning. Hvis tidsfristen er overskredet, skal du lave en bestilling til næste mulige dato for afhentning.

Vil du afbestille din ordre?
Hvis du henvender skriftlig eller telefonisk, skal henvendelsen ske inden for affaldskontorets åbningstider for telefonisk betjening, da vi ellers ikke har mulighed for at se din henvendelse før næste hverdag. 

Hvis du fortryder eller ikke har storskrald alligevel, kan du kontakte os på telefon 5588 5588 eller sende en besked gennem digital post senest hverdagen før din afhentning. Du kan ved at klikke her komme videre til digital post.

Bor du i etagebolig med over 20 enheder?
Storskraldsordningen gælder for alle private borgere og grundejere i kommunen med undtagelse af etageejendomme med over 20 boligenheder. Ejendomme med over 20 boligenheder, der ønsker at deltage kan tilmelde sig ordningen, hvis alle er enige om tilmeldelse. Deltagelsen gælder for samtlige boligenheder i ejendommen.

Nyt liv til dit affald

Meget af det affald, som sættes ud til storskrald kan sagtens få et “nyt liv”. Vi giver tingene en chance til, så de kan finde et nyt hjem, hvis storskraldet er i sådan en stand, at det kan komme videre. Hvis du har ting til storskrald, som IKKE må genbruges, så sæt en seddel på så skraldemanden ved besked.