Storskrald

Bestil afhentning af storskrald

Bestil afhentning af miljøkasse

JA TAK TIL

Stort pap (slået sammen, bundtet og håndterbart)

Tæpper (skal skæres op og maks. være 1x1 meter)

Hårde hvidevarer (skal være tømt for madvarer)

Elektronik (gælder ikke elpærer og lysstofrør)

Jern og metal (for eksempel cykler, barnevogne og stort indbo)

Plast (blød og hård plast skal være adskilt)

Møbler (dog ikke glasborde og skabe med glaslåger)

Keramik og porcelæn

Tekstiler

Flamingo (for eksempel fra emballage og kassefyld)

Paller (dog ikke tilhørende "tårn" fra for eksempel brænde)

NEJ TAK TIL

Farligt affald (for eksempel olie, medicin, batterier og kemikalier)

Byggeaffald (for eksempel gulvbrædder, døre, vinduer, hegn, fliser, indbygningsskabe og flamingoisolering)

Sanitet (for eksempel toilet, badekar, håndvaske og køkkenskabe)

Dæk og andre bildele

Flasker og glas

Småt og stort brændbart (for eksempel sække med blandet affald, ringbind, videobånd og parasoller)

Erhvervsaffald (for eksempel wrap, byggeaffald og isolering)

Klaver

Brændeovn

Træ

Big bags

Vidste du, at du kan bestille afhentning af storskrald hver 14. dag? Du kan blandt andet aflevere møbler, hårde hvidevarer, stort pap, flamingo, hård plast og meget mere.

Selvom mange ting indgår i storskraldsordningen, så indeholder ordningen dog ikke alt. Du skal derfor være opmærksom på om dit affald indgå i de kategorier, som er angivet øverst på siden eller i bestillingsskemaet. Hvis dit affald ikke indgår i kategorierne, så skal det i stedet afleveres på genbrugspladsen.

Inden du bestiller storskrald, skal du huske at:

  • Hver affaldstype skal stå adskilt, og må ikke stå i en blandet bunke.
  • Du kan aflevere 12 enheder til storskrald pr. afhentning. En enhed svarer til for eksempel ét møbel, én sæk, én miljøkasse eller ét bundt pap. Hvis du har mere en 12 enheder, kan du bestille afhentning af storskrald til næste afhentning 14. dage senere.
  • Pap må ikke være i klare sække, men skal bundtes med snor. Dit pap skal være rent og må ikke have været i kontakt med for eksempel madaffald. Pizzabakker skal til restaffald. Husk at tømme dine papkasser for for eksempel flamingo og blød plast.
  • Du skal bundte mindre dele med holdbart snor eller lægge det i klare plastsække.
  • Husk at sætte en seddel med “storskrald” på genstande, hvor skraldemanden kan komme i tvivl – for eksempel på cykler og barnevogne.
  • Storskraldet skal kunne håndteres af skraldemanden, og må derfor ikke være for stort eller tungt.

Placering af dit storskrald

Storskraldet skal sættes frem inden klokken 7 på afhentningsdagen. Dit storskrald skal være placeret på egen grund ved skel mod vej, så det er let tilgængeligt for afhentning.

Du kan ved at klikke her læse mere om reglerne for placering af storskrald.

Storskraldet skal stå adskilt i de forskellige typer affald og må ikke stables i store bunker med blandet affald. Se eksempel på placering af storskrald herunder:

Storskraldet må ikke sættes som på nedenstående billeder:

Nyt liv til dit affald

Meget af det affald, som sættes ud til storskrald kan sagtens få et “nyt liv”. Vi giver tingene en chance til, så de kan finde et nyt hjem, hvis storskraldet er i sådan en stand, at det kan komme videre. Hvis du har ting til storskrald, som IKKE må genbruges, så sæt en seddel på så skraldemanden ved besked.

Sådan bestiller du storskrald

Du har mulighed for at få hentet storskrald hver 14. dag med tilmelding.Bestil afhentning af storskrald ved at klikke her

Husk at bestille afhentning senest tre hverdage i forvejen
Storskraldsordningen er en obligatorisk ordning, og du er derfor automatisk tilmeldt storskrald.

Husk at du skal bestille afhentning, hvis du vil have hentet storskrald i de uger, hvor skraldebilen kommer i dit område. Du skal bestille afhentning senest 3 hverdage i forvejen. Det vil sige, at hvis du skal have hentet storskrald mandag, så skal bestillingen senest være registreret onsdag ugen før. På denne måde kan vognmanden planlægge ruten, så kørslen bliver så effektiv som muligt.

Hvis du har tilføjelser til ordren, kan dette tilføjes senest tre hverdage før afhentning. Hvis tidsfristen er overskredet, skal du lave en bestilling til næste mulige dato for afhentning.

Vil du afbestille din ordre?

Hvis du henvender skriftlig eller telefonisk, skal henvendelsen ske inden for affaldskontorets åbningstider for telefonisk betjening, da vi ellers ikke har mulighed for at se din henvendelse før næste hverdag.

Hvis du fortryder eller ikke har storskrald alligevel, kan du kontakte os på telefon 5588 5588 eller sende en besked gennem digital post senest hverdagen før din afhentning. Du kan ved at klikke her komme videre til digital post.

Hvilket affald må komme med til storskrald?

Selvom mange ting indgår i storskraldsordningen, så indeholder ordningen dog ikke alt. Du skal derfor være opmærksom på om dit affald indgå i de kategorier, som er angivet øverst på siden eller i bestillingsskemaet.

Hvis dit affald ikke indgår i kategorierne, så skal det i stedet afleveres på genbrugspladsen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt affaldet kan komme med til storskrald, kan du bruge vores Affalds-ABC.

Du finder den ved at klikke her.

Bor du i etagebolig med over 20 enheder?

Storskraldsordningen gælder for alle private borgere og grundejere i kommunen. Boligforeninger med over 20 boligenheder som ikke ønsker at deltage i den kommunale
storskraldsordning, skal oprette en selvstændig ordning, hvor de lovpligtige affaldstyper kan
indsamles.