Storskrald

JA, TAK TIL...

Stort pap (bundtet og håndterbart)

Tæpper (skal skæres op og maks. være 1x1 meter)

Hårde hvidevarer

Elektronik

Jern og metal (f.eks. cykler, barnevogne, stort indbo)

Blød plast

Møbler

Keramik og porcelæn

Tekstiler

Flamingo

Paller

NEJ, TAK TIL...

Farligt affald fx olie, medicin, batterier, kemikalier mm.

Byggeaffald fx gulvbrædder, døre, vinduer, hegn, fliser, indbygningsskabe mm.

Sanitet fx toilet, badekar, håndvaske, køkkenskabe mm.

Dæk

Flasker og glas

Småt og stort brændbart - Du skal sortere affaldet i de forskellige typer affald, og sætte dem hver for sig.

Erhvervsaffald fx wrap, byggeaffald, isolering mm.

Hver affaldstype skal stå tydeligt adskilt. Du skal bundte mindre dele med holdbart snor eller lægge det i klare plastsække. Husk at sætte en seddel med “Storskrald” på genstande, hvor skraldemanden kan komme i tvivl f.eks. på cykler og barnevogne. Storskraldet skal kunne håndteres og bæres af to skraldemænd.

Storskraldet skal sættes frem inden kl. 7 på afhentningsdagen.

Meget af det affald, som sættes ud til storskrald kan sagtens få et “nyt liv”. Vi giver tingene en chance til, så de kan finde et nyt hjem. Hvis du har ting til storskrald som IKKE må genbruges, så sæt en seddel på så skraldemanden ved besked.

Husk at bestille afhentning senest 2 hverdage i forvejen

Som borger i Næstved Kommune er du automatisk tilmeldt storskrald.  Husk at du skal bestille afhentning, hvis du vil have hentet storskrald i de uger, hvor skraldebilen kommer i dit område. Du skal bestille afhentning senest 2 hele hverdage i forvejen. Det vil sige, at hvis du skal have hentet storskrald mandag, så skal bestillingen senest være registreret onsdag ugen før. På denne måde kan vognmanden planlægge ruten, så kørslen bliver så effektiv som muligt.

Du har mulighed for at få hentet storskrald hver 14. dag med tilmelding. Bestil afhentning af storskrald under Min side.

Hvis du fortryder eller ikke har storskrald alligevel, kan du kontakte os på tlf. 5588 6180 eller sende en besked gennem digital post senest hverdagen før din afhentning. Du kan ved at klikke her komme videre til digital post.

Ordningen gælder for alle private borgere og grundejere i kommunen med undtagelse af etageejendomme med over 20 boligenheder.
Ejendomme med over 20 boligenheder, der ønsker at deltage kan tilmelde sig ordningen, hvis alle er enige om tilmeldelse. Deltagelsen gælder for samtlige boligenheder i ejendommen.