Velbesøgt kulturnat blev en affaldssucces

4/10-2021

Fredag den 1. oktober deltog Team Klima, Miljø og Affald i Kulturnat 2021 i Næstved, og vi må i den grad konstatere, at borgerne i Næstved Kommune går op i affaldssortering.

Arrangementet på Axeltorv var velbesøgt, og både børn og voksne viste interesse for klima og affald. Der blev blandt andet skudt klimamyter om elbiler og varmepumper, og der blev foldet mælkekartoner til den store guldmedalje. Maria fra Mogenstrup blev den heldige vinder af to biografbilletter. Hun var blot 4,79 sekunder om at folde en mælkekarton.

Få mere plads i affaldsbeholderen

Vores sorteringsapp, der er udviklet af Perfect Waste ApS, fik også mange positive tilkendegivelser med på vejen, og flere borgere downloadede appen og gik i gang med at scanne stregkoder. Du kan læse mere om appen her.

Vi fik også vist borgerne, hvordan man kan skabe mere plads i affaldsbeholderen ved eksempelvis at folde sine mælkekartoner. De fylder nemlig ret meget, hvis de ikke er foldet sammen. Det illustrerer billedet herunder meget godt.

Det kan godt betale sig at folde sine mælkekartoner. Her ses forskellen på 50 foldede og 50 ikke-foldede mælkekartoner.
Der blev skudt mange klimamyter….
… og foldet mange mælkekartoner til kulturnatten i Næstved.
Formand for Teknisk Udvalg Helle Jessen (S) var også forbi Axeltorv. Hun fik blandt andet en snak med Gert Christensen, der er driftsansvarlig i Næstved Kommune.