Sorteringsapp

Skal poser fra chips i beholderen til plast? I hvilken beholder skal smørbakken fra Kærgården? Og hvor skal æsken fra tandpastaen hen? Det kan du få svar på i vores sorteringsapp ”Perfect Waste”, der blev lanceret i juli 2021 i forbindelse med den nye affaldsordning i Næstved Kommune.

Formålet med appen er at gøre affaldssorteringen endnu lettere, så vi kan sende så meget affald til genanvendelse som muligt.

Hvis du står med noget emballage og er i tvivl om, hvor det skal hen, kan du scanne varens stregkode via appen. Hvis den er registreret i systemets database, vil der blive vist et piktogram på skærmen, som fortæller i hvilken beholder varen skal i. Hvis du scanner en vare, der ikke findes i appens database, vil der komme en besked op, hvor du får mulighed for at indsende et billede af produktets forside og dermed registrere varen i databasen.

Bestil afhentning af storskrald og miljøkasse

Appen kan hentes i både App Store og Google Play ved at søge på “Perfect Waste”. Når du første gang henter appen ned på din smartphone, er det vigtigt, du husker at vælge Næstved Kommune og indtaster din adresse. For selv om et flertal i Folketinget har besluttet, at alle landets kommuner skal sortere i de samme 10 typer affald, er der forskel på, hvordan affaldet sorteres i de forskellige beholdere. Derfor er appen tilpasset og udviklet til den enkelte kommune. Du kan også hente appen via denne QR kode:

Det er desuden muligt at søge på en bestemt affaldstype i appen. Hvis ordet ikke findes, får udviklerne automatisk besked, så de kan tilføje ordet i databasen, som udvides løbende i takt med, at brugerne sender billeder og søger efter ord. Du kan også via appen bestille afhentning af storskrald og miljøkasse.

Hvis du vælger at sende et billede ind eller skrive en besked i appen, får du ikke en tilbagemelding. Vi kan nemlig ikke se, hvem der bruger appen. Dette gøres af hensyn til gældende GDPR-regler. Det betyder dog ikke, at vi ikke modtager dit billede eller din besked. Alt bliver registreret i databasen. Oplever du tekniske udfordringer med appen, bedes du sende en mail til faq@perfectwaste.dk.