Ny affaldsordning på vej: Vi kører også beholdere ud Kristi himmelfartsdag

10/5-2021

Der er fuld fart på udrulningen af de mange nye genbrugsbeholdere og røde miljøkasser, som køres ud til borgerne i Næstved Kommune frem mod 1. juli 2021, hvor den nye affaldsordning starter.

Vi begyndte for en uge siden, og der er indtil videre kørt 1757 beholdere – med tilhørende røde miljøkasser – ud i forskellige områder i kommunen – både i by og på land. Det svarer til omkring syv procent. Derudover er der sat 5303 nye adresselabels på beholderne, som skal scannes og registreres på den enkelte adresse.

Luftbobler i labels

Der køres beholdere og miljøkasser ud mandag til torsdag i tidsrummet 7 til 17. Det foregår fra lagerhallen ved Holmegaard Gods, hvor beholderne også samles. Selvom det er Kristi himmelfartsdag torsdag den 13. maj, kører vi også denne dag.

Meldingen er, at det indtil videre går efter planen, men når der skal køres ikke mindre end 25.000 genbrugsbeholdere og 35.000 miljøkasser ud, kan det ikke undgås, at der opstår udfordringer undervejs.

– Det, der driller mest er at få sat de nye labels på genbrugsbeholderne. Det er svært at få sat etiketten fast, uden at der opstår luftbobler. Det er vi opmærksomme på, og vi forsøger at gøre det så pænt, som vi kan, siger Kenneth Jensen, der er projektleder hos KL Transport, som står for udkørsel og samling.

Hvis du har spørgsmål til den nye affaldsordning eller oplever fejl i forbindelse med levering af den nye genbrugsbeholder eller miljøkasse, kan du henvende dig til Team Affald på mail affald@naestved.dk eller telefon 5588 5588. Du kan desuden læse mere om affaldsordningen her: www.naestved-affald.dk/information/nyaffaldsordning

Alle genbrugsbeholdere får påsat nye adresselabels.