Elpærer og batterier skal i særskilte poser – og må ikke blandes med andet farligt affald i miljøkassen

24/9-2021

Fra 1. juli 2021 har alle borgere i Næstved Kommune, som er tilmeldt storskraldsordningen, haft mulighed for at aflevere farligt affald – som eksempelvis elpærer, husholdningsbatterier og kemikalierester – i den røde miljøkasse.

Den mulighed har mange benyttet sig af, og det er vi rigtig glade for. Men vi oplever desværre, at der lægges ting i kassen, som ikke hører til – blandt andet medicinrester og trykflasker – ligesom husholdningsbatterier og elpærer lægges løst i kassen.

Batterier og elpærer skal i hver sin klare pose på maks. 4 liter, og der skal bindes knude på. Der må godt være flere batterier eller flere elpærer i én pose, men de to typer affald må ikke blandes med hinanden – eller andet farligt affald.

Placer ikke farligt affald ved siden af miljøkassen

Farligt affald, der ikke er plads til i miljøkassen skal borger selv skaffe sig af med – eksempelvis på genbrugspladsen. Det kan være større malerspande, dunke med kemikalier og lysstofrør. Skraldemanden tager ikke affaldet med, selv om det placeres ved siden af miljøkassen eller lægges på jorden.

Du kan læse meget mere om miljøkassen, hvad der må lægges i, og hvordan du bestiller afhentning her. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med miljøkassen eller Næstved Kommunes affaldsordning, kan du henvende dig til Team Affald på følgende mail: affald@naestved.dk.