Benytter du storskraldsordningen? Hvis ikke, så læs mere her

21/2-2024

Vidste du, at du kan få hentet din sofa, fryser, cykel og støvsuger for 4,61 kr.?

Det lyder næsten som udsalgspris – men det er det ikke. Det er faktisk bare prisen på din storskraldsordning. For 120 kr. om året kan du nemlig få afhentet storskrald hver 14. dag – hjemme på din adresse.

Man kan alligevel ikke få hentet særligt meget affald, så hvorfor bruge ordningen?”
Det er rigtigt, at du ikke kan aflevere alt i storskraldsordningen. Bl.a. så findes der ikke en kategori med ‘blandet affald’.

Storskraldet bliver nemlig ikke sorteret efter afhentning, og derfor skal storskraldet være opdelt i de forskellige typer affald, så det kan komme videre til genanvendelse. Hvis alle typer affald skulle indgå i ordningen, så ville prisen samtidig være en helt anden.

Du kan dog komme af med f.eks. møbler, pap, hård og blød plast, tekstiler, farligt affald, metal, elektronik hvidevarer og meget andet.

Kan jeg afmelde ordningen?

Storskraldsordningen er en obligatorisk ordning, som alle husstande er tilmeldt. Du kan derfor ikke afmelde ordningen. Det samme gælder for gebyret til genbrugspladsen, som alle også betaler til – også selvom man kun anvender storskraldsordningen.

Ifølge lovgivningen skal vi nemlig indsamle udvalgte typer affald ved din husstand, og derfor kan bl.a. farligt affald, tekstiler og pap afleveres til storskrald.

Slip for turen til genbrugspladsen

Det er helt frivilligt om du ønsker, at benytte storskraldsordningen. Men når du alligevel skal betale til den, så var det måske en løsning hvis køleskabet går i stykker, lænestolen skal udskiftes eller de hullede sokker skal smides ud 🧦

Du kan læse mere om storskraldsordningen ved at klikke her.

Tak fordi du sorterer dit affald, så vi kan gi’ det videre.