Ny affaldsordning på vej: Status efter 5. uge med udrulning

7/6-2021

Et flertal i Folketinget vedtog sidste sommer, at alle landets 98 kommuner skal sortere i de samme 10 typer affald. Den nye ændring skal hjælpe med at øge mængderne af sorteret affald til genanvendelse og nedbringe CO2-udledningen.

Næstved Kommune tænker på miljøet og er blandt de kommuner, der går forrest i forhold til den nye affaldsordning, som kan udnytte affaldets værdifulde ressourcer endnu mere. Det betyder, at der frem mod 1. juli skal samles og køres ikke mindre end 25.000 genbrugsbeholdere, 35.000 miljøkasser samt 1024 containere ud til borgerne, så de kan være klar til brug, når den nye affaldsordning træder i kraft den 1. juli. Derudover skal alle beholdere – nye som gamle – scannes og registreres på den enkelte adresse.  

Så langt er vi kommet

Udrulningen af den nye affaldsordning kører derudaf takket være et godt samarbejde mellem joca a/s, der står for levering af de mange nye genbrugsbeholdere og miljøkasser, KL Transport, som har ansvaret for at samle og køre de mange beholdere og miljøkasser ud til borgerne samt Næstved Kommune. Vi følger fortsat tidsplanen, og efter fem uger har vi nået følgende:

✔ 13.361 genbrugsbeholdere á 240 liter til glas og metal er samlet og kørt ud. Det svarer til 54,2 procent.

✔ 13.361 røde miljøkasser er samlet og kørt ud. Det svarer til 39 procent.

✔ 316 containere á 660 liter til glas og metal er samlet og kørt ud. Det svarer til 30,9 procent.

✔ 42.088 nye og gamle genbrugsbeholdere er blevet scannet og registreret. Det svarer til 51,7 procent.

Hvis du har spørgsmål til den nye affaldsordning eller oplever fejl i forbindelse med levering af den nye genbrugsbeholder, container eller miljøkasse, kan du henvende dig til Team Affald på følgende mail: affald@naestved.dk.