Roll-on projekt er kommet rullende fra start

10/5-2023

Siden januar har det været muligt at aflevere sin tomme roll-on deodorant særskilt i den røde miljøkasse og på genbrugspladsen.

Deodoranterne indsamles som en del af et samarbejde med non-profit organisationen ‘Kugledynehjælpen’, og vi vil gerne sige tusind tak for opbakningen – og jeres mange tomme deodoranter.

Når deodoranterne er indsamlet, bliver kuglerne fjernet, rengjort og genanvendt som fyld i specialsyet kugledyner.

Dynerne udleveres gratis – primært til børn og unge, der har fået afslag på en kugledyne fra det offentlige system, og som ikke selv har midlerne til at købe en.

Hvordan afleverer jeg min tomme roll-on?

Du kan benytte den røde miljøkasse eller aflevere din tomme roll-on deodorant i en særlig opstillet beholder på genbrugspladsen.

Koster projektet kommunen noget?

Projektet har ikke nogen økonomiske omkostninger for kommunens borgere. Miljøkasserne indsamles allerede gennem storskraldsordningen og beholderne på genbrugspladsen er en del af kommunens eksisterende lagerbeholdning. Deodoranternes bearbejdning efter indsamling håndteres af frivillige gennem organisationen bag projektet.

Hvor mange kugler bruges pr. dyne?

Da kuglerne fra de tomme deodoranter ofte har forskellige størrelser og vægt, kan det være svært at sige, hvor mange der skal bruges. Dynerne kan dog indeholde flere tusinde kugler afhængig af modtagerens størrelse.

Kan der bruges andre ting til kugledynerne?

Organisationen bag projektet har de bedste erfaringer med kuglerne fra tomme roll-on deodoranter. Bordtennisbolde bliver nemlig flade og golfbolde larmer for meget.

Hvor kan jeg læse mere?

www.naestved-affald.dk/information/deodorant kan du læse mere om projektet og finde link til organisationen bag.

Tak fordi du sorterer dit affald, så vi kan gi’ det videre.