Nytårs-sortering

28/12-2018

Vi har lavet en lille guide, så du kan komme godt ind i det nye år.

Affyret fyrværkeri:
Når raketterne er sendt afsted og heksehylene er færdige, er der kun resterne af krudtet og fyrværkeriet tilbage. Affyret fyrværkeri skal smide ud i restaffald eller småt brændbart på genbrugspladsen.

Ikke affyret fyrværkeri:
Hvis du nåede at falde i søvn inden Rådhusklokkerne ringede kl. 24, og derfor har krudt og fyrværkeri tilbage skal du aflevere det på genbrugspladsen som farligt affald.

Nytårshatte:
Uanset om de er gakkede eller grimme, så skal de festlige nytårshatte sorteres ud fra om de er:

Plastikhatte skal smides ud i restaffald.
Stofhatte kan du aflevere som tekstiler til storskrald eller til restaffald. Du kan bestille storskrald under ’Min side’.

Serpentiner og andet pynt:
Når du engang finder det sidste glimmer, glitter og serpentinerne bag sofaen skal det smides ud i restaffald.

Du kan bruge din julesæk til dit ekstra restaffald. Husk blot at stille sækken frem ved din skraldespand, og så tager skraldemanden den med, når han kommer til næste ordinære tømning.

Affyrede bordbomber:
Uanset om der er nøgne damer, let påklædte mænd eller glimmer så skal de affyrede bordbomber smides ud i restaffald.

Tomme dåser:
Der bliver skålet en del på nytårsaften. Du skal smide de tomme dåser uden pant i beholderen med glas, metal og hård plast. Husk at skylle dåserne inden du smider dem i.

Tomme champagneflasker:
Når klokken slår tolv skal der traditionen tro skåles i champagne. De tomme flasker skal smides i beholderen med glas, metal og hård plast.

Champagnepropper:
Når fyrværkeriet larmer til midnat, flyver og champagnepropperne flyver afsted. Husk at sigte mod skraldespanden med restaffald, da de skal smides ud der.

Sikkerhedsbriller:
Sikkerhed frem for alt når det kommer til fyrværkeri. Sikkerhedsbrillerne kan desværre ikke bruges som hverken solbriller eller skibriller efterfølgende, og skal derfor smides i beholderen med glas, metal og hård plast, hvis du ikke vil gemme dem til næste år.

Plastikkrus:
Det er så dejligt nemt med plastikkrus, når man skal rydde op dagen efter. De klare plastikkrus skal smides i beholderen med glas, metal og hård plast, mens de hvide engangskrus skal smides ud i restaffald.

Husk at skylle glassene inden de kommer i genbrugsbeholderen. Dem til restaffald smider du blot ud.

Tomme chipsposer:
Når poserne med chips er tomme og gæsterne er gået hjem, så skal poserne smides ud i restaffald.

Du kan bruge din julesæk til dit ekstra restaffald. Husk blot at stille sækken frem ved din skraldespand, og så tager skraldemanden den med, når han kommer til næste ordinære tømning.

Ølkapsler:
Selvom det måske kan blive en fin halskæde til næste års julegaver, så skal brugte ølkapsler, hvis du ikke vil gemme dem, smides i beholderen med glas, metal og hård plast.

Balloner:
Når ballondansen er slut, og alle gæster har fået en svingom, skal ballonerne smides ud i restaffald.

Kransekage:
Al overskydende kransekage skynder du dig at spise. Tænk, hvis andre opdagede at der var mere tilbage.
Og desuden er vi jo imod madspild 🙂

Vi håber du får et rigtig godt nytår. Tak fordi du sorterer dit affald.