Nye smarte skraldespande på Dania

25/6-2020

Du har måske bemærket, at der er blevet gravet ved Dania, og vi kan nu løfte sløret for vores nye og spændende affaldsprojekt.

Et udvalgt område skal aflevere deres affald på den nye affalds-ø i såkaldte nedgravede containere. Containerne fungerer som et lukket system, hvor affaldet opbevares under jorden. Her er det koldere og risikoen for lugtgener fra affaldet mindskes derfor. Systemet er samtidig beskyttet mod skadedyr.

Et af formålene med projektet er at få så mange af de nuværende affaldscontainere ud af Næstved midtby, så mængden af tung trafik og CO2 minimeres.

De nye containere er en del af et affaldsprojekt under Bæredygtig Grøn Byudvikling, hvor Næstved Kommune, med støtte fra EU, skal undersøge, hvordan man kan håndtere affald fra både private og erhverv i samme containere. Både borgere og erhvervsliv har bidraget med input til affaldsprojektet, som endnu ikke er skudt i gang. Dette sker efter sommerferien.

De nedgravede containere er særlig smarte. Ikke blot fordi de opbevarer affaldet under jorden, men også fordi de vejer det affald, som smides i containeren så man kan følge med i sine affalds-mængder og CO2 forbrug derhjemme. Systemet kører samtidig på solenergi – så hurra for flere solskinsdage.

Du kan læse mere om projektet på ved at klikke her