Nye klimavenlige skraldebiler henter affald hos 44.000 husstande

2/1-2024

Skraldebilerne på gaderne i Næstved Kommune kører nu på biodiesel eller el og udleder op til 95 % mindre CO2. Det er resultatet af et nyt 8-årigt udbud på affaldsområdet.

Renovationsselskabet Verdis A/S overtog ved årsskiftet opgaven med at indsamle affald i Næstved Kommune, og kl. 04.30 kørte de første nye skraldebiler ud fra kantstenen på Brolæggervænget i Næstved. Den nye kontrakt, som løber frem til 2032, indebærer ikke kun en ny renovatør, men også nye klimavenlige skraldebiler, som skal gøre affaldsindsamlingen lidt grønnere. 

De nye skraldebiler, som fremover henter affald hos kommunens borgere, kører på enten el eller biodiesel. Dette betyder, at bilerne udleder op til 95 % mindre CO2 i forhold til den tidligere kontrakt. Særligt skraldebilerne med biodiesel er et vigtigt skridt mod en grønnere fremtid:

– I Næstved Kommune har vi en vision om at være førende på erhverv og bæredygtighed. Kontrakten med den nye renovatør er et fint eksempel på, hvordan balancen mellem pris, miljø og kvalitet giver mulighed for grønnere løsninger og skaber en større fleksibilitet. Det er bestemt en gevinst for både klimaet og kommunens borgere, fortæller borgmester Carsten Rasmussen.

Som noget nyt løber kontrakten på affaldsområdet i en periode på 8 år. En af årsagerne til, at kommunen har valgt så lang en kontraktlængde, er netop fokus på en mere bæredygtig indsamlingsordning. Kontraktlængden gav tilbudsbydere ved seneste udbud muligheden for at byde med skraldebiler, der er mere klimavenlige, da disse er væsentlige dyrere end almindelige biler, som kører på fossile brændstoffer. 

En ny og grøn renovatør

Renovationsselskabet Verdis A/S har stor erfaring fra affaldsområdet og er blandt de førende i Danmark. Kommunens borgere skal derfor ikke være bekymret over manglende erfaring. 

– Vi er en virksomhed, der har en mission om at gå forrest mod en bæredygtig fremtid inden for innovation og miljøvenlige løsninger og partnerselskaber. Verdis A/S har i dag hovedsageligt opgaver inden for kommunal affaldsindsamling, og vi betjener i omegnen af 100 kommuner med mere end 5 millioner indbyggere på tværs af de fire nordiske lande. Vi har derfor mulighed for at gøre en stor forskel med vores arbejde, og vores ambition er, at være den førende partner inden for bæredygtighed, siger Stefan Olin, administrerende direktør i Verdis A/S.

Nyt renovationsselskab med velkendte ansigter

Næsten alle skraldemænd fra den tidligere kontrakt med REMONDIS A/S har sagt ja til at fortsætte hos Verdis A/S. Derfor kan kommunens borgere se frem til velkendte ansigter på deres kommende tømmedage.

– Vi er glade for, at så mange af skraldemændene fra den tidligere kontrakt har lyst til at fortsætte hos Verdis A/S. Vi ser frem til et godt og langvarigt samarbejde med Næstved Kommune med skraldemænd som kender kommunens adresser, og som kan hjælpe til at opstarten forhåbentlig forløber uden de store udfordringer, fortæller Jens Buch Stæhr, driftsdirektør i Verdis A/S.

I forbindelse med den nye kontrakt bliver tømmedagene for nogle borgere ændret. De nye dage kan ses på vores hjemmeside under ‘Min side’ og i affaldsappen “NK Affald”.