Ny affaldsordning på vej: Din beholder leveres inden 1. juli

14/6-2021

Vi nærmer os så småt den 1. juli og dermed datoen for, hvornår den nye affaldsordning i Næstved Kommune træder i kraft, og alle borgere skal til at sortere i de samme 10 typer affald.

I samarbejde med KL Transport og joca a/s er Næstved Kommune i fuld gang med at samle og køre ikke mindre end 25.000 genbrugsbeholdere, 35.000 miljøkasser samt 1024 containere ud til borgerne, så de kan være klar til brug, når ordningen starter. Derudover skal alle beholdere – nye som gamle – scannes og registreres på den enkelte adresse.

Status efter seks uger med udrulning

Der samles i gennemsnit 800 beholdere om dagen i lagerhallen på Holmegaard Gods. Meldingen herfra er, at de følger tidsplanen, og efter seks uger har de nået følgende:

✔ 16.041 genbrugsbeholdere á 240 liter til glas og metal er samlet og kørt ud. Det svarer til 65,1 procent.

✔ 16.041 røde miljøkasser er samlet og kørt ud. Det svarer til 47,2 procent.

✔ 380 containere á 660 liter til glas og metal er samlet og kørt ud. Det svarer til 37,1 procent.

✔ 50.541 nye og gamle genbrugsbeholdere er blevet scannet og registreret. Det svarer til 62 procent.

Hvis du endnu ikke har modtaget din nye genbrugsbeholder, container eller røde miljøkasse, så er de på vej og leveres inden 1. juli, forsikrer projektleder Kenneth Jensen fra KL Transport.

– Vi skal nok nå det til tiden. I næste uge starter udkørslen af containere i indre by. Forventningen er, at det vil gå hurtigere der end ude i landområderne, siger han.

Tages i brug fra 1. juli

Et flertal i Folketinget vedtog sidste sommer, at alle landets 98 kommuner skal sortere i de samme 10 typer affald. Den nye ændring skal hjælpe med at øge mængderne af sorteret affald til genanvendelse og nedbringe CO2-udledningen. Næstved Kommune er én blandt i alt fem kommuner på Sjælland, der er klar med udrulningen af den nye affaldsordning pr. 1. juli.

De nye genbrugsbeholdere, containere og røde miljøkasser må først tages i brug fra 1. juli 2021. Indtil da skal borgerne sortere efter den gamle ordning. Hvis du har spørgsmål til den nye affaldsordning eller oplever fejl i forbindelse med levering af den nye genbrugsbeholder, container eller miljøkasse, kan du henvende dig til Team Affald på følgende mail: affald@naestved.dk.