Nu bliver det nemmere at sortere affald i Næstved

9/5-2018

På billedet vises standardsættet med to 240 liter 2-kammer beholdere.

Ny affaldsordning i Næstved Kommune

I oktober 2018 starter en ny affaldsordning i Næstved Kommune. Kort fortalt handler ordningen om, at du skal have bedre muligheder for at sortere både papir, småt pap, glas, metal, hård plast, rest- og madaffald tæt på din bolig.

Som noget nyt må du blande metal, glas og hård plast. Vi sørger for, at det bliver sorteret. Derudover må du blande papir og småt pap, fordi det kan blive genanvendt sammen.

Valget er dit

Før den nye ordning træder i kraft, kan du vælge, hvilken affaldsløsning du ønsker. Næstved Kommune har valgt den løsning, der matcher dit nuværende forbrug.

Klik her for at ændre din løsning.

Næstved Kommune har på forhånd tildelt dig standardsættet og matchet det med din nuværende løsning.

Fra den 30. juli 2018 begynder vi at køre de nye beholdere ud. Du får her også en 7 liter spand til madaffald i køkkenet og startpakke med en sorteringsguide, der gør det nemt at sortere.

Priser

Affaldsgebyret for 2018 er beregnet ud fra eksisterende ordning. Fra 1. januar 2019 vil vi beregne gebyret efter den nye ordning.

Gebyret for 2019 er endnu ikke færdigbehandlet ved byrådet, men du kan se vejledende priser for 2019 her:

Klik her for at se vejledende priser (der tages forbehold for ændringer, da priserne ikke er færdigbehandlet ved byrådet).

Har du brug for flere informationer

Hvilken størrelse har de nye beholdere? Hvornår bliver de leveret? Og hvor ofte bliver de nye beholdere tømt? Vi har samlet de vigtigste informationer omkring den nye ordning på en side.

Klik her og hent vores FAQ.

Sammen ta’r vi skraldet – og gi’r det videre

Når du – og alle de andre i Næstved Kommune sammen ta’r skraldet og gi’r det videre – gør vi tilsammen en stor forskel for miljøet. Skraldemanden kører det sorterede affald til genanvendelse i skraldebiler med to rum. Det sikrer, at affaldet bliver holdt adskilt. Vores fælles indsats betyder, at vi kan sende mange ton sorteret affald til genanvendelse hvert år.