Én ud af tre danskere tror at ‘bedst før’ eller ‘mindst holdbar til’ er det samme som ‘sidste anvendelsesdato’, men der er faktisk forskel på de to. En ny datomærkning skal sætte fokus på, at du ikke nødvendigvis behøver at kassere din mad bare fordi den har overskrevet ‘bedst før’-datoen. Med ordene ‘ofte god efter’ på madvarerne skal vi som forbrugere blive bedre til at bruge vores sunde fornuft og sanser til at vurdere om vores varer stadig kan bruges.
Du kan her få helt styr på datomærkningerne med vores lille guide:
▪️ ‘Sidste anvendelsesdato’ :
Madvaren skal smides ud, da den kan være sundhedsskadelig.
▪️ ‘Bedst før/mindst holdbar til’ :
Har du opbevaret madvaren korrekt? Hvis svaret er nej skal den smides ud, da du risikerer at blive syg.
Hvis varen er opbevaret korrekt skal du tjekke om den lugter, smager eller ser ud som den plejer. Hvis varen er okay, kan du sagtens spise den selvom datoen er overskredet.
Tjek holdbarhedsdatoen en ekstra gang, og hjælp med at mindske madspild.