Dykkernes fangst i Susåen: Cykler, skraldespande, masser af flasker og metal samt en enkelt lygtepæl

20/9-2021

Medlemmer af Næstved Sportsdykkerklub gik i weekenden endnu en gang sammen om at holde naturen ren, da de lørdag den 18. september markerede World Cleanup Day, som er den officielle dag for affaldsindsamling hele verden over.

Her hoppede seks dykkere i Susåen, og der blev fisket lidt af hvert op af vandet i løbet af de i alt fem timer, de samlede skrald. Det blev til både cykler, skraldespande, løbehjul, flasker, dåser, vejskilte, en masse metalgenstande og en enkelt lygtepæl.

Mindre skrald end forventet

Det lyder umiddelbart af meget, men fangsten denne gang var faktisk mindre, end da dykkerne samlede skrald i åen ved Slusehuset tilbage i april. Det fortæller kasserer i Næstved Sportsdykkerklub Morten Kristensen.

– Selvom dagens “høst” var stor, samlede vi en lille smule mindre end forventet. Vi håber, det er fordi, befolkningen er blevet mere bevidste om, at affald ikke hører til i naturen, siger Morten Kristensen.

– Flasker og metal var der mest af. Lygtepælen var godt nok mærkelig, tilføjer han.

Udover de seks dykkere under vandet, var der også to kajakker på vandet samt 10-15 hjælpere på land, som alle hjalp til med at gøre Susåen – og området omkring – en smule renere.

Affaldsindsamlingen er en del af Ren Natur og Hold Danmark Rent, der arbejder for at nedbringe mængderne af henkastet affald i naturen og det offentlige rum. Dykkerklubben er i gang med at lave en rapport, der skal sendes til folkene bag World Cleanup Day, med en opgørelse over de indsamlede genstande samt billeder.

Der blev fundet rigtig mange glasflasker på bunden af Susåen. Foto: Næstved Sportsdykkerklub
Her er nogen af de frivillige, der deltog i World Cleanup Day. Foto: Næstved Sportsdykkerklub
Seks dykkere, to kajakker samt 10-15 hjælpere på land bidrog til at gøre Susåen lidt renere. Foto: Næstved Sportsdykkerklub