Dykkerne hopper i Susåen og samler skrald

9/9-2021

Næstved er igen i år repræsenteret, når der ryddes op på World Cleanup Day, som er den officielle dag for affaldsindsamling hele verden over. World Cleanup Day finder sted lørdag den 18. september 2021, hvor folk verden over mødes på gader og stræder, ved vandløb, skovsøer og sandstrande for at samle affald.

Vil du selv samle skrald?

Sidste år deltog flere end 11 millioner mennesker fra 166 lande, hvilket gjorde dagen til verdens største civile begivenhed. Næstved Sportsdykkerklub og Hold Danmark Rent – som arbejder for at nedbringe mængderne af henkastet affald i naturen og det offentlige rum – er endnu en gang gået sammen for at gøre livet under vandoverfladen renere.

Fra klokken 9 til 14 samles der affald i og langs med Susåen i Næstved – bag administrationsbygningen i Rådmandshaven 20 ved den høje betonmur. Her er alle velkommen til at komme forbi og følge med i, hvad dykkerne hiver op af vandet. Og hvis du selv har lyst til at hjælpe med at gøre naturen lidt renere, kan du på dagen få udleveret en pose til at samle skrald i.

Affaldet hentes og sorteres

Det indsamlede affald lægges i en bunke, som Næstved Park & Vej efterfølgende sørger for at afhente og sortere, så det kommer de rette steder hen.

Næstved Sportsdykkerklub har tidligere fundet både cykler, knallerter, et toilet, ammunition og en masse andet blandet affald i vandet. Det bliver derfor spændende at se, hvad der i år dukker op fra bunden af Susåen.