Ny affaldsordning på vej: Du modtager din beholder/container inden 1. juli

22/6-2021

Siden starten af maj har Næstved Kommune – i samarbejde med KL Transport og joca a/s – kørt nye beholdere, containere og miljøkasser ud til borgerne, så alle kan blive klar til at sortere deres affald i 10 forskellige typer, når den nye affaldsordning starter 1. juli

Der skal køres ikke mindre end 25.000 genbrugsbeholdere, 35.000 miljøkasser samt 1024 containere ud til borgerne i Næstved Kommune. Derudover skal alle beholdere – nye som gamle – scannes og registreres på den enkelte adresse. Vi er ikke i mål endnu, og det betyder, at der fortsat er borgere, som mangler at modtage genbrugsbeholdere/containere til glas og metal og den røde miljøkasse til farligt affald. Vi kan ikke sige, hvilken dag de leveres, men de er på vej og vil blive leveret inden 1. juli.

Når du modtager den nye genbrugsbeholder, skal du huske at tage den røde miljøkasse ud af beholderen, inden du begynder at smide affald i.

Vi fortsætter frem mod 1. juli

Vi har nu taget hul på 7. uge af udrulningen og fortsætter arbejdet frem mod 1. juli. Tidsplanen holder fortsat, og status efter de første seks uger er:

✔ 19.154 genbrugsbeholdere á 240 liter til glas og metal er samlet og kørt ud. Det svarer til 77,8 procent.

✔ 19.154 røde miljøkasser er samlet og kørt ud. Det svarer til 56,3 procent.

✔ 472 containere á 660 liter til glas og metal er samlet og kørt ud. Det svarer til 46,1 procent.

✔ 60.421 nye og gamle genbrugsbeholdere er blevet scannet og registreret. Det svarer til 74,2 procent.

Kontakt os gerne

De nye genbrugsbeholdere, containere og røde miljøkasser må først tages i brug fra 1. juli 2021. Indtil da skal borgerne sortere efter den gamle ordning.

Hvis du har spørgsmål til den nye affaldsordning eller oplever fejl i forbindelse med levering af den nye genbrugsbeholder, container eller miljøkasse, kan du henvende dig til Team Affald på følgende mail: affald@naestved.dk.