Batterier & småt elektronik

JA, TAK TIL...

Husholdningsbatterier

Mobiltelefoner & trådløse telefoner

Opladere & kabler

Fjernbetjeninger & GPS’er

El-tandbørster & barbermaskiner

Elektronisk legetøj & MP3-afspillere

Lommekameraer & computermus

Elektronisk køkkengrej

NEJ, TAK TIL...

Bilbatterier

Elektronik, der ikke kan være i en 4 liter plastikpose

Kemikalier

Elpærer

Lysstofrør og andet farligt affald

Sorter dine batterier

Vidste du at over halvdelen af solgte batterier kommer aldrig retur til genanvendelse. De ender i stedet i skraldespanden eller i el-apparater, der smides ud.

Nogle batterier indeholder nyttige råstoffer, som fx jern og tungmetaller, som kan genanvendes. Aflever dine brugte batterier til genbrug, så sikrer du både vigtige råstoffer til genanvendelse og at grundvandet ikke bliver forurenet. Særligt skjult elektronik i fx dukker og legetøj kan indeholde batterier, som ender i skraldespanden.

Brug låget
Hvis du har en 2-kammer beholder til genbrug, kan du aflevere dine batterier og småt elektronik på låget.

Husk at komme batterier og elektronik i en klar 4 liters plastikpose med knude. Læg posen på låget til beholderen med papir/småt pap og metal/glas/hård plast. Du må kun lægge én pose pr. afhentning.

Stort elektronik skal til storskrald eller på genbrugspladsen. Bilbatterier, kemikalier, elpærer og farligt affald på genbrugspladsen.

Hvis du bor i etagebolig eller i en boligforening med en fælles affaldsløsning, som fx containere eller nedgravede affaldssystemer, kan du aflevere dine brugte batterier i en batteriboks eller på genbrugspladsen.